Založ si blog

DSS a negarantované fondy

Tak a máme tu ďalší humbug na občanov. Ako každý uvedomelý občan som si pred rokmi nechal „poradiť“ a prihlásil som sa do DSS AEGON. Keďže to má byť pre nás výhodné. Nedá mi dôchodok štát, tak si ho nasporím…..A ďalej to už pozná každý.

Čo je ale v tom našom, Slovenskom, kvázi úžasnom systéme sporenia na dôchodok, je novinka, ktorú spustili DSS spolu so štátom tohto roku. Do 31.3. bolo potrebné rozhodnúť sa, či občan sporiaci si v negarantovanom najviac zarábajúcom fonde, mal dať vedieť DSS, či v ňom chce ostať, alebo prejde do garantovaného fondu, ktorý je nariadený štátom. Rozdiel je zhruba v tom že negarantovaný je bez poplatkov pre DSS a je najviac rizikový ( doteraz prinášal zisk nad infláciou) , alebo garantovaný  fajne spoplatnený a zarábajúci výrazne pod infláciu. Tak si občan vyber!

Tak si občan vybral !

Do zákonom stanovenej lehoty som do DSS odoslal formulár, že si prajem ostať v negarantovanom fonde a som si vedomý rizík s tým spojených. Milá DSS AEGON si asi vyhodnotila, že je pre ňu oveľa lepšie sťahovať si isté poplatky z kvázi investovania v garantovanom fonde, ako držať negarantované fondy kde zarába hlavne sporiteľ, a poslala mi stanovisko že NEAKCEPTUJE moje Vyhlásenie, ktoré som poslal s plným vedomím a preraďuje ma do garantovaného fondu.

Dobré nie ?!  Takže ak podpíšete s DSS zmluvu, tak je to pre nich len zdrap papiera. Ak podpíšete slobodné vyhlásenie v ktorom si uplatňujete svoje práva v zmysle zmluvy, je to len zdrap papiera. Všetky zmluvy s DSS sú len zdrap papiera ?! Tak teda pre koho fungujú DSS ak neplatia zákony tejto republiky ?!

Vyzval som DSS AEGON nech mi prepošle späť moje Vyhlásenie aj s obálkou na ktorej je pečiatka pošty s dátumom kedy som odoslal Vyhlásenie a zákonne si splnil svoje povinnosti. Do dnešného dňa ma DSS AEGON ignoruje !

 

 

 

Pre občana

11.03.2012

Tak a máme pár hodín po voľbách ! Už je rozhodnuté. Prečo to dopadlo takto ? Pretože my sme takí, a sme aj onakí, sme ľudia a nikdy sa nepoučíme z vlastnej hlúposti. Nie nemyslím si víťazstvo Smeru je zlé, Ja som ich nevolil. Nemyslím si že 1,1 milióna ľudí sú hlupáci ako to čítam v rôznych príspevkoch. Je to proste obraz toho kam sme sa dostali. Kam sme sa [...]

Presluhujúci

27.02.2012

Tak sa nám vyfarbil pán predseda…Nuž čo. Ak ešte niekto pochyboval, tak už nemusí. A ak ešte stále niekto verí, tak nie je normálny. Lebo Richard naozaj nie je božský a teda, až takú dôveru si nezaslúži. Ale poďme poporiadku. Prečo vznikla strana SaS ? No, lebo nie sme slobodný a solidárny.Nikto sa nestará o práva LGTB,nikto si nemôže slobodne pofajčiť gandžu a [...]

Prvý krok

01.02.2012

V piatok sa to dúfam začne. Po celom Slovensku. V piatok je šanca, začať meniť systém, ktorý nám nevyhovuje. V piatok môžeme ukázať gorilám, že nastal čas ich odchodu. Ak tak neurobia sami a dobrovoľne, dá sa to urobiť aj inak. Dúfam že piatok neostane visieť vo vzduchu. Je to prvý krok. Ľudia sú schopní realizovať zmeny zdola. Sme schopní zrušiť systém, ktorý nie [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

pasha

Veď uvidíme o čom všetkom bude tento blog...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 19058x
Priemerná čítanosť článkov: 2382x

Autor blogu

Kategórie