Založ si blog

Pre občana

Tak a máme pár hodín po voľbách ! Už je rozhodnuté.

Prečo to dopadlo takto ? Pretože my sme takí, a sme aj onakí, sme ľudia a nikdy sa nepoučíme z vlastnej hlúposti.

Nie nemyslím si víťazstvo Smeru je zlé, Ja som ich nevolil. Nemyslím si že 1,1 milióna ľudí sú hlupáci ako to čítam v rôznych príspevkoch. Je to proste obraz toho kam sme sa dostali. Kam sme sa dopracovali. A Vy čo nenávidíte Fica, otovrte už oči a počúvajte čo hovorí. Všetci sa totiž musíme modliť a musíme dúfať že na jeho ponuku predsa len niekto v najbližších hodinách pristúpi a budú spoločne pomáhať občanom SR. Bohužiaľ zatiaľ to tak nevyzerá ! A prečo ? Pretože pravica je v naozjastnom rozklade. Až takom že nemá ! naozaj nemá záujem o občana ! V opačnom prípade by minimálne jedna strana najlepšie dve, do vlády šli. Pretože áno vážení, to by bola zodpovednosť voči ľuďom, voličom, nám všetkým. Odpovedať na ponuku R.Fica podieľať sa na konsolidácii verejného života vo všetkých aspektoch.

Pre túto neschopnosť je pravica v rozklade.

Bohužiaľ ani jeden z predsedov ale ani mnohí členovia pravicových strán si neuvedomujú svoje skutočné poslanie. A toto je memento pre nás pre voličov pravice. Kde až musíme padnúť ako spoločnosť, aby začali pracovať tak ako od nich očakáva spoločnosť ? Kedy už skončia tie prekáračky, kto je lídrom, alebo kedy je čas odísť do politického dôchodku ?

Pán Sulík ? Ani celé jeho pôsobenie v politike a ani kauzy jeho osoby mu nevadia ( keby sa týkali inej osoby vôbec nepochybujem že by bol prvý ktorý by žiadal odchod z politiky ) a stále je a bude v parlamente aj keď sa dokonca aj medzinárodne blamoval. A ešte sa teší že je v parlamente ? Smiešne !

Pán Dzurinda ? Kto tak od dôb Mečiara tak rozďeľuje Slovensko ako on ? Kto tak zneužíva ženy v politike, ako tento Machiavelli ? Áno, teraz je na rade p.Žitňanská a určite dopadne tak ako jej dve predchodkyne. Ale to už osud žien na jedni použitie. Pán Dzurinda nevie kedy je čas odísť a nebude to vedieť nikdy !

Pán Bugár ? Škoda že aj u neho sa prejavuje malosť nášho národa, pretože takú príležitosť presadiť menšinovú politiku sa mu už nenaskytne, teraz by získal najviac a jasne by sa vyprofilovali všetky veci presaditeľné a nepresaditeľné voči menšinám na dlhé obdobie. V opozícii bude len ďalším krikľúňom. Škoda tohto politika,ktorý vie robiť rozumné kompromisy, ale tvrdohlavý postoj mu zatienil videnie, že jeho úloha nie je garantovať pravicové smery v politike SR.Tak ako Nemci majú zelených, ktorí sú vždy vo vláde a sú strážcami dobrých riešení či už keď vládne pravica, alebo soc.demokracia, tak aj Most – Híd mohol na Slovensko prevziať túto úlohu. Bohužiaľ pán Bugár sa takejto zodpovednosti buď bojí alebo si ju neuvedomuje !

Pán Matovič ? Keďže nemá relevantnú stranu nemôže byť vo vláde a teda musí ostať v parlamente je to jeho rozhodnutie. Rozhodnutie neprinášať obete, neniesť zodpovednosť iba kritizovať.Pretože ak by sa chcel skutočne podieľať na moci, začal by budovať štruktúry.Takto samu postupne klub nezávislých rozpadne a postupne si veľa jeho poslancov nájde svoje miesto. Nebude to však vedľa Matoviča.

No a nakoniec pán Figeľ ? Bohužiaľ opäť premárnená príležitosť stať sa osobnosťou a tu som obzvlášť sklamaný. Neprekročí svoj tieň tento nekonfliktný pán. Jeho povaha mu neumožní stať sa skutočným lídrom. Ani v KDH a tobôž nie pravice. Dúfal som že toľko omieľanú zodpovednosť ukážu v pravý čas, teraz keď je čas ukázať že SDKÚ so svojím rozkrádačským zázemím sú už prekonaní a nová krv pravice vie spolupracovať aj so stranou s iného spektra. Práve pre tú ponuku ktorú dostali by mali zvážiť či je prospešné pre SR riskovať ale či je lepšie ustrážiť SMER a podieľať sa na obrode spoločnosti. Ale bohužiaľ tu je tá malosť slováka, nech je horšie aby bolo lepšie ? Zvrátené a poriadne zvrátené. Ak na tom má byť postavený návrat pravice tak ĎAKUJEM páni politici !

Teda takáto je v predstavách pravice naša budúcnosť, nechajme Fica štyri roky vládnuť samého. Nech si ľudia vychutnajú  ?

Tak kto je tu morálnejší ?! Momentálne mi vychádza že nie ten kto spoluprácu odmieta ale ten kto ju ponúka.

Na záver. Nie som idealista ale dúfam že ľudia v Smer -SD sa vyvíjajú, že Fico sa vyvíja, a že najbližšie roky nebudú pádom na úplne dno. Že nebude toto dôvod na dôstojný návrat  pravice. Zaslúžime si všetci dôstojný život!

 

DSS a negarantované fondy

10.06.2013

Tak a máme tu ďalší humbug na občanov. Ako každý uvedomelý občan som si pred rokmi nechal „poradiť“ a prihlásil som sa do DSS AEGON. Keďže to má byť pre nás výhodné. Nedá mi dôchodok štát, tak si ho nasporím…..A ďalej to už pozná každý. Čo je ale v tom našom, Slovenskom, kvázi úžasnom systéme sporenia na dôchodok, je novinka, ktorú spustili [...]

Presluhujúci

27.02.2012

Tak sa nám vyfarbil pán predseda…Nuž čo. Ak ešte niekto pochyboval, tak už nemusí. A ak ešte stále niekto verí, tak nie je normálny. Lebo Richard naozaj nie je božský a teda, až takú dôveru si nezaslúži. Ale poďme poporiadku. Prečo vznikla strana SaS ? No, lebo nie sme slobodný a solidárny.Nikto sa nestará o práva LGTB,nikto si nemôže slobodne pofajčiť gandžu a [...]

Prvý krok

01.02.2012

V piatok sa to dúfam začne. Po celom Slovensku. V piatok je šanca, začať meniť systém, ktorý nám nevyhovuje. V piatok môžeme ukázať gorilám, že nastal čas ich odchodu. Ak tak neurobia sami a dobrovoľne, dá sa to urobiť aj inak. Dúfam že piatok neostane visieť vo vzduchu. Je to prvý krok. Ľudia sú schopní realizovať zmeny zdola. Sme schopní zrušiť systém, ktorý nie [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

pasha

Veď uvidíme o čom všetkom bude tento blog...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 19055x
Priemerná čítanosť článkov: 2382x

Autor blogu

Kategórie