Založ si blog

Prvý krok

V piatok sa to dúfam začne. Po celom Slovensku. V piatok je šanca, začať meniť systém, ktorý nám nevyhovuje. V piatok môžeme ukázať gorilám, že nastal čas ich odchodu. Ak tak neurobia sami a dobrovoľne, dá sa to urobiť aj inak. Dúfam že piatok neostane visieť vo vzduchu.

Je to prvý krok. Ľudia sú schopní realizovať zmeny zdola. Sme schopní zrušiť systém, ktorý nie je spravodlivý. Žiadny systém nie je dokonalý, ale náš na Slovensku je napriek tomu, že sa máme lepšie ako napr. Rumuni, hnusný. Politici si jednoducho nedokážu pripustiť, že zlyhali. Oni to priam popierajú. Vidno to dnes a denne. Donútime ich správať sa slušne!Na reči už nie sme zvedavý. Musia nastúpiť skutky, Skutočné riešenie problémov a nie ich odsúvanie. Žiadne politikárčenie, ale tvrdá  a poctivá robota.

Druhý krok. Každý politik, alebo funkcionár strany pri podozrení z pochybenia, alebo z nekalej činnosti pri správe vecí verejných, či už v samospráve, alebo vo vyššej politike odíde z verejného života.Musí odísť ! Nebudeme tolerovať v takýchto prípadoch falošnú prezumpciu neviny. Táto sa bude dokazovať už mimo verejnosti. Nestrpíme, aby nás obťažovali kauzičkami a kauzami. Doriešia to príslušné vyšetrovacie orgány. Nebudeme trpieť zhnitých a kupčiacich tárajov.Chceme slušnú a normálnu spoločnosť, kde politici sú tí prví, ktorí dodržiavajú základné morálne zásady.

Tretí krok. Ak do volieb nebudú  schopní politický dinosauri, ktorí tu 20 rokov parazitujú na spoločnosti, ale aj populisti a demagógovia, ktorí za rok a pol pomohli dotiahnuť stav našej spoločnosti do absolútneho marazmu odídení…. Vo voľbách nesmú dostať žiadne hlasy! Jednoducho nesmú byť v parlamente! Nesmú sa ďalej schovávať za poslaneckú imunitu, stranícky program a podobné nezmysly. Každý z nás sympatizuje z nejakou stranou, či už parlamentnou, alebo mimo parlamentnou, ale jednoducho, kto má za sebou rôzne kauzy, prešlapy, či nie je schopný riešiť veci v prospech spoločnosti nebude zvolený. Nebudeme voliť sprofanovaných politikov !

V piatok sa môže otvoriť cesta obrodenia spoločnosti, len nesmieme poľaviť a nechať sa znova oklamať !

Gorily musia zaplatiť …

 

Kandidátky všetkých strán sú dosť rozsiahle a je z čoho vyberať. Preto treba vyberať pozorne. Ľudí, ktorí nie sú pošpinený praktikami svojich predsedov a podpredsedov. Ale prosím vyberajte pozorne, pretože stále je veľa takých, ktorý sa do politiky trepú práve kvôli osobnénu prospechu. Majú v nej totiž svoje vzory!

Štvrtý krok. Po voľbách musíme trvať na dodržiavaní pravidiel právneho štátu. Nesmieme byť apatický, musíme byť stále pripravený obhájiť svoje právo na dôstojný život pre seba a svoje rodiny na Slovensku . Byť pripravený znovu vyjsť do ulíc. Politická garnitúra, ktorá vyjde z týchto predčasných volieb musí cítiť, že my občania sme silnejší a že im  už nedovolíme ďalších takých 20 rokov ako sme žili doteraz. Zákony musia platiť pre všetkých. Ak sú nejasné, alebo zlé, tak sa zmenia v prospech spoločenstva. To je jediná povinnosť, ktorú politici voči nám majú a preto budeme dôrazne žiadať, aby si túto povinnosť aj splnili.

DSS a negarantované fondy

10.06.2013

Tak a máme tu ďalší humbug na občanov. Ako každý uvedomelý občan som si pred rokmi nechal „poradiť“ a prihlásil som sa do DSS AEGON. Keďže to má byť pre nás výhodné. Nedá mi dôchodok štát, tak si ho nasporím…..A ďalej to už pozná každý. Čo je ale v tom našom, Slovenskom, kvázi úžasnom systéme sporenia na dôchodok, je novinka, ktorú spustili [...]

Pre občana

11.03.2012

Tak a máme pár hodín po voľbách ! Už je rozhodnuté. Prečo to dopadlo takto ? Pretože my sme takí, a sme aj onakí, sme ľudia a nikdy sa nepoučíme z vlastnej hlúposti. Nie nemyslím si víťazstvo Smeru je zlé, Ja som ich nevolil. Nemyslím si že 1,1 milióna ľudí sú hlupáci ako to čítam v rôznych príspevkoch. Je to proste obraz toho kam sme sa dostali. Kam sme sa [...]

Presluhujúci

27.02.2012

Tak sa nám vyfarbil pán predseda…Nuž čo. Ak ešte niekto pochyboval, tak už nemusí. A ak ešte stále niekto verí, tak nie je normálny. Lebo Richard naozaj nie je božský a teda, až takú dôveru si nezaslúži. Ale poďme poporiadku. Prečo vznikla strana SaS ? No, lebo nie sme slobodný a solidárny.Nikto sa nestará o práva LGTB,nikto si nemôže slobodne pofajčiť gandžu a [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

pasha

Veď uvidíme o čom všetkom bude tento blog...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 19042x
Priemerná čítanosť článkov: 2380x

Autor blogu

Kategórie